Selecteer een pagina

Reacties van klanten

‘Ik had het online gezien en ik vond het wel interessant, maar ik ging twijfelen of het wel ging werken bij mij.

Na de eerste keer al was ik echt verbaasd erover, want het was gelijk echt eyeopening! Het was heel bijzonder, ik dacht van, dit zijn dingen die je met normale therapie absoluut niet voor elkaar krijgt. Als je gewoon met iemand gaat zitten om te praten over je gevoel of over je problemen dan kom je niet zo diep als met dit. Dit lost echt dingen op.

Ik vind het echt heel fijn met Laura. Ze is gewoon heel lief. Ik heb altijd het gevoel dat ik gewoon alles kan uiten, ze geeft heel erg de ruimte daarvoor. Ik ben zelf een persoon die het moeilijk vindt om zich te uiten. Maar door hoe Laura ermee omgaat, laat ik dat steeds meer los. Het werkt echt goed. Als zij een ander soort, hoe zeg je dat, energie uit zou stralen dan was het wel moeilijker geweest.

Ik heb sowieso meer zelfliefde ontwikkeld. Omdat ik meer van mezelf leer houden, reflecteert dat terug op alles. Bijvoorbeeld ik geef mijn tijd niet meer zo snel aan dingen die het niet waard zijn of die me depressief laten voelen. En ook bijvoorbeeld juist als ik me wel slecht voel, dat ik daar dan ook tijd voor neem om dat te accepteren dat ik dat heb op dat moment.

Ik merk door het te delen met mijn ouders, want die komen heel vaak voor in de sessies, dat de band nu sterker wordt. Bijvoorbeeld met mijn vader heb ik het kunnen delen laatst, terwijl ik hem bijna nooit spreek, en hij luisterde er echt naar, hij vond het ook heel interessant. Ik kon ook echt terugkoppeling geven over de dingen die vroeger gebeurden en hij begreep het ook. Dat was ook echt een opluchting.’

Julia van Ooyen

‘Ik denk van tevoren als ik in de auto zit: kan ik het niet alleen oplossen? Wat stom dat ik weer ga. Het kost me geld. Er zijn ook andere manieren.

Maar intuïtief voel ik aan dat dit de weg is. Het maakt heel veel los en het werkt tot in een andere laag dan het analyseren en er met je hoofd over praten. Het is wel heel heftig. Maar eigenlijk vind ik het wel heel fijn om zo de diepte in te gaan, hoe pittig dat ook is. Het geeft een heel fijn gevoel. Bijna verslavend zou ik willen zeggen.

Ik heb nu weer connectie met wie ik echt ben en wat ik voel en hoe ik de wereld zie. Ik kan weer genieten hoe de wind langs mijn haren strijkt of dat ik doorheb dat sommige dingen niet bij mij liggen maar bij anderen. Dat ik langzamerhand weer een beetje zin krijg in de dingen in het leven. Dat ik niet meer alles persoonlijk opvat.

Ik heb wel een paar kennissen die ik het zou aanraden haha! Dan denk ik: die zijn al zo lang bezig en dat werkt allemaal niet.

Als we met z’n allen zo met elkaar om zouden gaan, dan is de wereld zoveel mooier. In plaats van alsmaar dat hakken met die bijl. Ik had vaak ook wel het gevoel dat ik zo alleen was en daar gefrustreerd van raakte en dacht hoe moet het dan? Maar ik ontmoet ook steeds meer gelijkgestemden nu, dat is ook wel weer grappig eraan. Ik ben zelf zo met persoonlijke ontwikkeling bezig op een ander niveau, dan heb ik het daar met anderen weleens over. Dus het levert me ook nog op dat ik me minder alleen voel!’

Anoniem

‘Van tevoren wist ik gewoon niet zo goed wat ik er precies van kon verwachten. Ik dacht misschien komen er allerlei dingen boven die heel heftig zijn en waar ik helemaal nu geen last van heb, die dan ineens weer aangeraakt worden en dat ik daar verdrietig van word.

Er kwamen wel herinneringen boven, ook dingen die voor mij eigenlijk best wel onverwacht waren. Maar het was heel fijn om daar juist even doorheen te gaan. Ik kon het ook weer heel mooi kon afsluiten en afronden. Dus niet dat ik na afloop daar vervelende gevoelens aan overhield, dat was helemaal niet zo. Ik vond het eigenlijk heel fijn! Ik voelde me lichter.

Voor mensen die het gevoel hebben ik kan meer uit het leven halen dan wat ik nu doe, hen zou ik het zeker aanraden. Ik denk dat het voor mannen en vrouwen is, het is voor alle leeftijden.

Ik vond het een hele prettige omgeving bij Laura, het voelde heel veilig. En dan bedoel ik zowel de fysieke omgeving als ook Laura persoonlijk. Ik heb het gevoel dat ik Laura rustig kan vertellen wat er bij mij speelt. Laura zorgt heel goed voor je in de tussentijd, dus ze heeft een dekentje klaarliggen, een doos met tissues, water en ja, ze zorgt gewoon goed voor je en het voelt veilig.’

Toine Westen

‘Ik heb nu geen werk, dus het was financieel even een overweging, van ga ik dat doen ja of nee. En een stukje van heb ik echt iemand anders nodig om mij te helpen, dat waren mijn twijfels.

Maar mijn ervaring is dat je echt heel diep kon gaan, dat vond ik echt heel fijn.

Het proces zelf voelt heel fijn, omdat het heel erg oplucht. En daarna was het helemaal fijn want eigenlijk daarna het is heel grappig, dan weet je helemaal niet waarom je nou moest huilen, dan is het gewoon weg weet je wel. Daarna had ik echt wel een heel erg sterk gevoel van opluchting. Van ruimte.

Na afloop thuis had ik even dat er heel veel emotie uitkwam ook. Dat ik samen met mijn vriend was en dat ik echt gewoon even volledig verdrietig werd. Ja dat kwam echt van ver en ik durfde het ook helemaal toe te laten. Dat overviel me ook wel een beetje. Dat had Laura ook al gezegd, dat ik dat kon verwachten. Dus dat was wel bijzonder, dit heb ik niet vaak. Daarna voelde ik me heel fijn, was het eigenlijk klaar.

Het is wel echt voor mensen die al een bepaalde mate van zelfbewustzijn hebben. Want je moet toch echt wel jezelf kunnen overgeven aan het proces. Maar ja, ook voor mensen die tegen bepaalde blokkades aanlopen, emotioneel, is het goed. Voor dingen van je jeugd die nog vastzitten, of ongeheelde delen eigenlijk van jezelf die je wilt helen.

Ik heb in ieder geval na de sessie een hele fijne dag gehad. Ik voel me vrijer ofzo. Minder gedachtes ook gewoon. Wat minder dat ik aan het analyseren ben. Ik ben ook meer aan het leven. Dat vooral denk ik.’

Laura Wiarda