Selecteer een pagina

Onaangepast beenhaar

Sinds afgelopen najaar scheer ik mijn benen niet meer. Iets met dat ik het zat was, al die ingegroeide haartjes en ontstekingen. En iets met een statement. Waarom mogen mannen wel ongeschoren en ik niet? Waarom vinden we geschoren vrouwenbenen de standaard terwijl ALLE vrouwen van nature haren op hun benen hebben? Maar er zat schaamte op merkte ik. Hoe langer mijn beenhaartjes werden, hoe moeilijker ik het vond om ze te laten zien. Gelukkig werd het winter.

Inmiddels is het volop zomer en draag ik vol overtuiging rokjes en jurkjes zonder panty’s. Ik ben mijn sieradenkastje eens ingedoken en draag nu elke dag het zilveren enkelbandje dat ik ooit van een vriendinnetje kreeg. De laatste tijd reis ik veel met het openbaar vervoer en dat is leuk.

Vooral als ze vermoeden dat ik ze niet zie, kijken veel mensen naar mijn benen. Ik kàn natuurlijk denken dat ze naar het enkelbandje staren. Maar ik vermoed dat het de haren zijn, ik ben nogal rijk bedeeld. Dan kan ik een vette glimlach niet onderdrukken. Hoe makkelijk is het om onaangepast te zijn?

Mijn moeder gebruikte het woord onaangepast vroeger vaak. Dat bedoelde ze niet op een positieve manier. Ze vond juist dat ik me aan moest passen. Ik weet nog dat ze na afloop zei zich diep voor mij te schamen, toen ik het als puber gewaagd had om haar sjieke vriendinnen te begroeten in kleding met gaten erin. Aanpassen, onaangepast zijn en schaamte horen een beetje bij elkaar.

Ik ben in een paar maanden tijd van mijn beenhaartjes gaan houden. Het is zo’n lekker zacht vachtje geworden. Het ziet er ook lekker ‘oer’ uit, heel natuurlijk, vind ik. En grappig, er blijken zelfs mensen te zijn die houden van dames met beenhaar! Maar het belangrijkste: ik schaam me er meestal niet meer voor.

Wat geeft dat een gevoel van vrijheid, als er een stukje schaamte weg is! Misschien ken jij ook wel zo’n moment. Bijvoorbeeld je eerste keer in de sauna, of die eerste scheet in het bijzijn van je partner, dat je eerst even schaamte voelde, en floep, toen was het weg!

Ik roep daarom graag iedereen op om wat onaangepaster te zijn. Niet ten koste van anderen natuurlijk. Maar om dat gevoel van vrijheid te ervaren als je een stukje schaamte kunt loslaten. Waarin zou jij vrijer willen zijn?

Liefs!

Laura

PS: ik vind het erg leuk als je mij een berichtje stuurt met je antwoord op de laatste vraag!

Stuur me een mailtje om een sessie te boeken of voor meer informatie!

 

 

Gratis hartewensmeditatie!

 

Wil je ontdekken wat jouw onbewuste hartewens is? Ik heb een meditatie voor je gemaakt! Vul je gegevens hiernaast in en dan ontvang je m gratis in je mailbox. Ook krijg je dan regelmatig ongezouten, lieve en inspirerende mailtjes met mijn blogjes. 

Liefs!

Laura

 

dit veld niet invullen s.v.p.