Selecteer een pagina

Zoete broodjes bakken

Vanmiddag zat ik met een vriendin in het café. We hadden het over wegduiken. Dat we dat met z’n allen doen en over wat dat voor gevolgen heeft.

Ik zal een voorbeeld geven. Minister de Jonge. Hij heeft iets gedaan wat niet door de beugel kan. Het is overduidelijk maar hij blijft het ontkennen. Hem wordt om opheldering gevraagd. Hij bakt zoete broodjes, hij draait eromheen, hij verdraait de waarheid. En iedereen denkt: hoe kan hij dat nou zeggen, we snappen toch dat hij het fout deed?

Dat is wegduikgedrag. Maar waarom doet zo iemand dat? Het is simpel.

Hij wil niet afgewezen worden. Hij wil het goed doen. Net als wij allemaal. In zijn positie staat er alleen een spotlight bovenop hem gericht. Wij duiken allemaal weg, maar van hem trekken we het niet. En bij onszelf?

Wij duiken weg door leugentjes om bestwil. Wij duiken weg door mensen uit de weg te gaan. Wij pleasen. Wij verdraaien de waarheid voor onszelf. Wij willen in onszelf geen ongemak voelen. Wij denken niet: ‘ik zei dat wel, maar het klopte niet. En daar kan ik helemaal achter staan, dat ik dat zei. Want ik ben ok’.

Nee, ons is geleerd dat we denken: ‘ik zei dat, en het klopte niet. Fuuk, ik heb het verkeerd gedaan. Blame me’.

Op dat moment gaan we duiken. Want we willen niet dat anderen ons zo zien. We willen erbij horen. We willen het goed doen. Dus we verdraaien de waarheid, soms zelfs zo dat het komisch wordt.

Dat is hoe we met elkaar omgaan. En hoe we geleerd hebben met onszelf om te gaan. Het is pijnlijk. En daar komt het ook vandaan, uit pijn. Hoe we dat kunnen veranderen?

Begin bij jezelf. Waarin wijs jij jezelf nog af? Waarin vind jij jezelf niet goed genoeg? Waarvoor duik jij nog weg? Als je dit mechanisme bij jezelf herkent en oplost, kun je pas stoppen met duiken.

Weet je niet hoe, of zou je graag willen dat iemand je helpt hierbij?
Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek met me en ontdek wat ik voor je kan betekenen.
Alleen voor durfals…

Liefs!
Laura

PS: zeer binnenkort ga ik mijn eerste webinar geven! Ik heb drie titels klaarstaan (zie hieronder). Ik vind het superleuk als je me in een mailtje laat weten welke van de drie jou het meest aanspreekt! Als je je aanmeldt voor mijn wekelijkse mailtjes (zie hieronder, je krijgt ook een gratis hartewensmeditatie!), ben je direct op de hoogte welk webinar het gaat worden!
 
1.     Weg met de blues!
Hoe kom je van je blues af? Of zelfs van een depressie? Kan je wel van een depressie afkomen? In dit webinar leer ik je op een nieuwe manier naar depressieve gevoelens kijken. Ik leer je waarom niets is wat het lijkt. En hoe jij de weg omhoog weer kunt vinden.

2.      Sprintje energie!
Apathie. Dissociëren. Inertie. Freeze. Tot zelfs niet meer voelen. Je kan er veel last van hebben en het lijkt je nergens te brengen. Maar wat is dit nou voor mechanisme? Wat houdt jou tegen om emotioneel in beweging te komen? In dit webinar geef ik jou mijn kijk op zaken. Zodat jij weer kan gaan bewegen in de richting van lol! Plezier! Energie! Gelukkig zijn!

3.     Die fout maak jij nooit meer!
Waarom stoten wij onszelf steeds aan dezelfde steen? Uitstelgedrag, verslavingen, geen grenzen aangeven, de pleaser spelen. De ezel uit het spreekwoord leert niet van zijn fouten. Maar wat als jij jouw steen niet herkent? In dit webinar leer ik je hoe de bekende weg zich steeds vermomt. Waarom jij denkt dat je een nieuwe weg inslaat. En je toch steeds dezelfde valkuilen instapt. Leer hoe je werkelijk nieuwe stappen kunt gaan zetten!

 

Stuur me een mailtje om een sessie te boeken of voor meer informatie!

 

 

Gratis hartewensmeditatie!

 

Wil je ontdekken wat jouw onbewuste hartewens is? Ik heb een meditatie voor je gemaakt! Vul je gegevens hiernaast in en dan ontvang je m gratis in je mailbox. Ook krijg je dan regelmatig ongezouten, lieve en inspirerende mailtjes met mijn blogjes. 

Liefs!

Laura

 

dit veld niet invullen s.v.p.