Selecteer een pagina

Het liefste kerstkado

 

En, verheug je je op de komende feestdagen? Kerst, oud en nieuw, in een knus kleinschalig gezelschap vanwege coronamaatregelen? Of misschien vier je het wel alleen, even helemaal terug naar jezelf? Of voel je je nu soms ook minder fijn?

Vaak lokken de feestdagen ons eerder gevoelens uit dan gemiddeld. We hebben deze tijd van het jaar bijzonder genoemd. We hebben feestdagen benoemd. Feestdagen ‘horen’ feestelijk te zijn. Feest ‘hoort’ leuk te zijn. Gelukkig is dat vaak ook zo. Maar door de verwachtingen die wij aan de feestdagen gekoppeld hebben, kan het ook averechts werken. Dan voelen we ons juist extra eenzaam, verdrietig of boos.

 

Ik heb goed nieuws voor je als dat laatste zo is. Want die eenzame, verdrietige of boze gevoelens kan je als triggers zien. En triggers, daar kun je op twee manieren mee omgaan.

 

De eerste manier

Je negeert, ontwijkt of ontkent ze. Je doet alsof ze er niet zijn, je stopt deze rotgevoelens weg. Onder het mom van ‘ de kerst moet gezellig zijn’, doe je alsof er niks aan de hand is. Je slikt je tranen weg, zet je beste glimlach op en schuift aan bij het familiediner. Je doet alsof je die opmerking van je schoonzus/broer/vader of tante niet gehoord hebt. Je doet alsof je je niet eenzaam voelt en maakt je koelkast nog een extra keer schoon. En dat is natuurlijk prima. Jij wilt deze kerst of oud en nieuw gezellig houden. Jij wilt niet de veroorzaker zijn van conflicten, jij hebt geen zin in gedoe. Deze, door corona misschien toch al aangepaste feestdagen, zullen de historie ingaan als leuk! Gezellig! Fijn!

Ik heb daar geen oordeel over. Ik begrijp je heel goed. Maar ik wil je het volgende in overweging geven.

 

De tweede manier

Triggers, die rotgevoelens, zijn jouw ingang naar zelfheling. Naar het opruimen van je eigen shit, je eigen trauma, je eigen onverwerkte gevoelens. Als het je lukt jouw triggers als ingang te gebruiken naar je diepere laag, dan geef je jezelf een enorm kado. Deze feestdagen kunnen jouw persoonlijke geschiedenis ingaan als transformatieperiode. Gebruik deze bijzondere coronatijd als liefste kado voor jezelf door de diepte in te gaan. En daarmee blijvend een stukje van jouw oud zeer op te lossen. Hoe doe je dat?

 

  1. Je bent getriggerd: je voelt je rot/boos/klote/eenzaam/etc.
  2. Zoek direct een plek voor jezelf op waar je niet gestoord kan worden. Misschien is het je slaapkamer, misschien spring je even op de fiets, misschien zet je je auto even aan de kant…
  3. Doe je ogen dicht.
  4. En nodig je gevoel uit. Voel wat je voelt! Laat het er helemaal zijn, dat mag. Schreeuw, huil, krijs, verstil, alles is goed. Wees niet bang dat je er niet meer uitkomt.
  5. Je zult merken dat gevoelens niet heel lang duren. Na hooguit tien, twintig minuten verandert er iets. Neem de verandering in je gevoel waar.
  6. Wees lief voor jezelf als je weer verder gaat met waar je gebleven was. En als er wederom gevoelens in je opkomen, begin dan weer bij stap 1.
  7. Gefeliciteerd met het stukje zelfliefde dat je jezelf kado hebt gedaan!

En wat als het niet gelukt is?

Het kan zijn dat je het niet aandurfde om je gevoel toe te laten. Dat is niet gek. Als het je fijner lijkt om dat een keer onder begeleiding te doen, weet me dan te vinden. Ik heb al heel veel mensen geholpen hierbij. Bedenk wel dat het proces waarin ik je kan begeleiden niet geschikt is voor mensen die de diepte niet in willen gaan. Maar als je er klaar voor bent en graag wat hulp krijgt, maak dan een gratis kennismakingsafspraak met me!

 

Tot slot

Ik wens je hele fijne feestdagen, met veel diepgang, warmte, liefs en lekkers!! Een hele dikke knuffel van mij en hopelijk tot snel in het nieuwe jaar!

 

Liefs!

Laura 

Stuur me een mailtje om een sessie te boeken of voor meer informatie!

 

 

Gratis hartewensmeditatie!

 

Wil je ontdekken wat jouw onbewuste hartewens is? Ik heb een meditatie voor je gemaakt! Vul je gegevens hiernaast in en dan ontvang je m gratis in je mailbox. Ook krijg je dan regelmatig ongezouten, lieve en inspirerende mailtjes met mijn blogjes. 

Liefs!

Laura

 

dit veld niet invullen s.v.p.