Selecteer een pagina

Hoe weet je of je echt blij bent met je werk?

 

 Voor sommige mensen is het duidelijk. Ze hebben werk gevonden waar ze voor leven. Het voelt niet eens als werk voor ze. Ze doen hun werk met plezier, genieten van wat ze doen en willen dit werk voor altijd blijven doen. Het is superfijn als jij dat herkent. Dan is dit artikel niet voor jou. Dan heb je het goed voor elkaar, chapeau!

Voor anderen is het ook duidelijk: ze hebben werk waar ze zich intens ongelukkig bij voelen. Ze doen het alleen voor het geld dat het oplevert. Anders waren ze al lang gestopt. Als je dat herkent, zoek dan snel ander werk. Maar lees ook even verder. Want voor heel veel mensen liggen de kaarten niet zo duidelijk als het over werk gaat. Ik heb een vragenlijstje voor je gemaakt waar je met ja of nee op kunt antwoorden. Beantwoord eerst onderstaande vragen, tel het aantal keer dat je ja antwoordt en lees dan verder.

 

 • Start je elke werkdag met plezier?
 • Geniet je van het contact met collega’s?
 • Geniet je van het contact met klanten?
 • Doe je in je werk activiteiten waar je beter in bent dan gemiddeld?
 • Maken de activiteiten die jij in je werk doet waar je goed in bent, het grootste deel van je tijd uit?
 • Voel je je ontspannen als je je werk doet?
 • Word je blij van de gedachte dat je zingt of lacht of danst tijdens het doen van je werk?
 • Herken je een gevoel van vervulling dat je weleens hebt tijdens je werk?
 • Als iemand vraagt wat voor werk je doet, word je dan automatisch blij of enthousiast?
 • Worden andere mensen blij van jou als je over je werk vertelt?

 

Hoe vaker je ja hebt geantwoord op bovenstaande vragen, hoe beter jouw werk bij je past.

De kans is groot dat je niet op alle vragen ja hebt geantwoord. Dan kunnen er twee dingen aan de hand zijn:

 1. Je werk past niet (goed) bij je
 2. Je bent niet echt gelukkig. Of je werk wel of niet bij je past, kun je nog niet goed genoeg weten.

 

Als je eerlijk naar jezelf bent, weet je of voor jou het eerste of het tweede waar is. Als alleen het eerste waar is, dan ben je op dit moment waarschijnlijk al vol goede moed plannen aan het maken voor ander werk. Misschien heb je zelfs al gesolliciteerd. Goede zet! Als het eerste waar is en je bent nog niet op zoek naar geschikter werk, ga dan eens na waarom dat zo is. Stel jezelf de volgende vraag:

 

Wat is het ergste dat mij kan overkomen als ik nu mijn baan opzeg?

 

Misschien helpt deze vraag je al om enthousiasme in jezelf te vinden om een nieuwe baan te gaan zoeken. Maar als je antwoord bijvoorbeeld is: dan heb ik geen inkomen meer om mijn huis te betalen, stel dan dezelfde vraag nog een keer: wat is het ergste dat mij kan overkomen als ik mijn huis niet meer kan betalen? Enzovoorts. Grote kans dat je uiteindelijk uitkomt bij een van de volgende opties:

 

 • Je bent bang om dood te gaan
 • Je bent bang dat er niemand meer om je heen is die van je houdt

 

Dit zijn, met een mooi woord, existentiële levensangsten. Ze gaan over jouw bestaan. Ze hebben te maken met het blijven bestaan van jou als persoon en het blijven bestaan van jou in jouw sociale omgeving. Het is heel logisch dat je hier angsten in kent. Die mogen er gewoon zijn. Maar als er een stemmetje in jouzelf is dat zegt: ik durf het wel aan om een stap te nemen waardoor ik grote kans heb op fijner werk! Stel jezelf dan de volgende vraag:

 

Als ik nog maar drie maanden te leven had, wat zou ik dan nu doen?

 

Durf je een stap te nemen naar fijner werk? Gun je jezelf dat? Vertrouw je genoeg op jezelf om die stap te nemen?

 

Als je op de laatste drie vragen geen ja hebt geantwoord, dan ben je nog niet zo gelukkig als je zou kunnen zijn. Mensen die echt gelukkig zijn, gunnen zichzelf het beste, het fijnste en het mooiste. Ze weten dat ze dat waard zijn. Ze vertrouwen erop dat, in welke situatie ze ook belanden, ze altijd een goede keuze zullen maken. Omdat ze weten dat elke keuze een goede keuze is. Maar ze hebben al geleerd dat stilstaan, niets doen, hen niet gelukkiger maakt. Als jij nog niet kiest voor wat het fijnste, mooiste of beste voor jouzelf is, dan kun je nog stappen zetten om gelukkiger te zijn. 

Zou je daar graag hulp bij krijgen? Ik help jou om in diepe verbinding met jezelf en anderen te komen. Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek of abonneer je op mijn geluksgeheimen. Voor nu wens ik je een fijne dag, liefs!

Laura

 

Stuur me een mailtje om een sessie te boeken of voor meer informatie!

 

 

Gratis hartewensmeditatie!

 

Wil je ontdekken wat jouw onbewuste hartewens is? Ik heb een meditatie voor je gemaakt! Vul je gegevens hiernaast in en dan ontvang je m gratis in je mailbox. Ook krijg je dan regelmatig ongezouten, lieve en inspirerende mailtjes met mijn blogjes. 

Liefs!

Laura

 

dit veld niet invullen s.v.p.