Selecteer een pagina

Tien trucjes om je dag goed te beginnen

 

Je kent ze wel, van die dagen waarop alles mee zit. En je kent vast ook van die dagen waarop alles tegen lijkt te zitten. Meestal lijkt het alsof die verschillen ons overkomen. Maar je hebt er wel degelijk invloed op. Hieronder volgen tien trucjes om de kans op een hele geslaagde dag stevig te vergroten. Lees vooral alle trucjes even, want de laatste trucjes zijn misschien wel de allerbelangrijkste!

1. Als je goed hebt geslapen, voel je je beter. Het is een open deur, maar hij kan hier niet ontbreken. Als je niet goed slaapt, realiseer je je dan dat een slaapprobleem heel vaak een overdagprobleem is. Wat doe jij overdag wel en niet waardoor je ’s nachts wel of niet goed slaapt? (Als je niet goed slaapt vanwege stress op je werk, lees dan mijn artikel hoe weet ik of mijn werk echt bij me past?). Ook praktische zaken kunnen invloed hebben. Loop het rijtje af om te zien of je nog iets kunt veranderen:

  • De temperatuur in jouw slaapkamer is niet te warm. In te warme nachten droom je eerder vervelend.
  • Je slaapt op een prettige matras. Als je hierover twijfelt: slaap eens twee nachten in een ander bed om te zien of het verschil maakt.
  • Je telefoon staat uit als die naast je bed ligt. Nog beter: je telefoon ligt niet naast je bed.
  • Als je vaak je bed uit moet om naar de wc te gaan: gun jezelf een weekje geen drinken na 19 uur ’s avonds en kijk of het verschil maakt.
  • Beweeg nog even voordat je naar bed gaat. Maak een ommetje. Doe yoga-oefeningen. Fiets nog even naar de brievenbus. Bewegen overdag helpt om beter te slapen.

2. Blijf niet in bed liggen zodra je wakker bent, maar sta direct op. Zo geef je jouw lijf het seintje dat de dag is begonnen. Je maakt het jouw innerlijke klok makkelijker om goed wakker te zijn.

3. Spring onder de koude douche. Ja, je leest het goed. Het hoeft maar een minuutje. Haal eerst diep adem en zorg dat je uitademt zodra je onder de staal plaatsneemt. Je zult merken: het is even wennen maar al snel wil je niets liever meer! Je bent schoon, hebt het daarna direct lekker warm en je geeft je immuunsysteem een boost!

4. Zorg dat je beweegt. Ga stofzuigen. Spring op de fiets. Ren een stukje door het park. Al zit je de rest van de dag stil, als je begonnen bent met bewegen, voel je je beter.

5. De volgorde van deze trucjes maakt niet zoveel uit. Je zou bijvoorbeeld met deze truc kunnen beginnen. Mediteer. Mediteren klinkt soms moeilijk of zweverig. Maar er is niks zweverigs aan. Ik noem het zo: ga tien minuten je eigen gedachten en gevoelens waarnemen. Daardoor leer je stoppen met jouw gedachten en gevoelens toe-eigenen. Je kunt je ogen dichtdoen of openhouden, wat je wilt. Als je ze openhoudt, zorg dan dat je naar een stilstaand beeld kijkt. Als je dit vaker doet, zul je merken dat er steeds langer tijd zal zitten tussen die gedachten en gevoelens. Dan ga je innerlijke rust ervaren. Ongeveer het doel van gelukkig zijn J.

6. Haal drie keer diep adem. Adem lang in en lang uit. Voel hoe met elke ademteug nieuwe, frisse energie je lichaam instroomt.

Tot zover de praktische tips. Nu volgen er nog vier, misschien wel de belangrijkste.

7. Denk aan mooie dingen die vandaag kunnen gebeuren. De zon die gaat schijnen. De lach van je geliefde die je gaat horen. De wind die je in je haren gaat voelen. De geur van koffie die je gaat drinken. Wat jij fijn vindt.

8. Voel je blij. Dat klinkt misschien lullig, want dat is tenslotte het doel van deze tien trucjes. Maar je kunt actief op zoek naar een blij gevoel in jezelf. Je hebt eerder blijdschap gevoeld. Misschien was het lang geleden, maar je lijf heeft dat opgeslagen. Hoe voel jij je als je je blij voelt?

9. Zeg tegen jezelf: ik hoef niks. Je hoeft namelijk echt niets. Je hoeft geen goede vader of moeder te zijn, je hoeft geen geld te verdienen, je hoeft niet aantrekkelijk te zijn, etc. Dat is allemaal verzonnen door iemand. Of door jouzelf. Geef jezelf de ruimte om alles te mogen en niets te hoeven.

10. En de allerlaatste: luister alleen naar je eigen stem. Jij weet van binnen wat het beste voor jou is. Als je je schuldig voelt of schaamt, dan is het niet jouw eigen stem. 

Ik wens je een hele fijne dag!

Liefs! Laura 

Stuur me een mailtje om een sessie te boeken of voor meer informatie!

 

 

Gratis hartewensmeditatie!

 

Wil je ontdekken wat jouw onbewuste hartewens is? Ik heb een meditatie voor je gemaakt! Vul je gegevens hiernaast in en dan ontvang je m gratis in je mailbox. Ook krijg je dan regelmatig ongezouten, lieve en inspirerende mailtjes met mijn blogjes. 

Liefs!

Laura

 

dit veld niet invullen s.v.p.